Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че повишаването на гръцката средна заплата до

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че повишаването на гръцката средна заплата до
Коментари Харесай

Мицотакис обеща на гърците 1500 евро средна заплата

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че повишението на гръцката междинна заплата до 1500 евро е постижима цел в края на 4-годишния му мандат, който завършва през 2027 година, съобщи организация АНА-МПА.

„ Основната цел на нашето държавно управление остава високият първокласен напредък, който ще надвиши междинния за Европа “, уточни министър-председателят по време на общото заседание на гръцката Асоциация на предприятията и промишленостите (SEV).

По думите му „ растежът не би трябвало да има единствено чисто фискални характерности, които се дефинират от формалните статистически данни “, а „ би трябвало и да основава качествени работни места “ и „ да приближава гръцките заплати до европейските “. В този подтекст той дефинира задачата за междинна заплата от 1500 евро в края на мандата му като постижима.

Мицотакис посочи, че в проекта за напредък следва да е подложен максимален приоритет върху „ концепцията за резистентност и зелен преход “ – за справяне с „ провокациите на изменението на климата “. Премиерът уточни, че страната се нуждае от повече фотоволтаични и вятърни паркове, само че акцентира, че „ единствено те не са задоволителни, в случай че не решим въпроса за съхранението на силата “.

„ Страната може да се трансформира в експортьор на сила през идващите пет години “, съобщи министър-председателят.

Мицотакис обърна внимание също и че не трябва да се подценяват „ колосалните промени в света на изкуствения разсъдък – идната фаза на цифровото надграждане, която трансформира всичко в метода, по който възприемаме връзката си с технологиите “.

По отношение на въпроса за работната мощ министър председателят акцентира, че безработицата бързо понижава и обърна особено внимание на политиките за приобщаване.

Растежът би трябвало да има и на практика характерности на обществена правдивост, тъй че обществените неравенства да не се задълбочават, а да понижават въз основа на всички индикатори, които използваме за премерване на този проблем, с който се сблъскват всички развити страни, сподели министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че това ще стане, като не се позволяват грешките от предишното.

„ Предстои ни доста работа в правосъдната система, тя е централно рамо на промяната за идващите четири години “, съобщи в допълнение Мицотакис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР